DOUWE EGBERTS SENSEO® KÁVÉPÁRNÁK

GYIK

1. A SENSEO® PÖRKÖLT ÉS ŐRÖLT KÁVÉ? 

A közepes és sötét pörkölésű, a világ ízei (columbiai és brazil ), továbbá a koffeinmentes  SENSEO® kávék 100%-ban őrölt-pörkölt kávét tartalmaznak. Minden alkalommal, amikor kibont egy csomag SENSEO® kávét, álljon meg egy pillanatra, és élvezze a valódi őrölt kávé aromáját! 


2. MI AZ A KRÉMES RÉTEG A KÁVÉ TETEJÉN?

A különleges főzési módszernek köszönhetően egy finom krémes réteg jelenik meg a kávé tetején. Ez a krémes, habos réteg a Senseo íz titka. Ez a réteg lehetővé teszi, hogy a kávé íze és illata ne illanjon el, így önnek még élvezetesebb legyen a kávézás.


3. MENNYI TEJET HASZNÁLJAK?

Ha tejjel fogyasztja a kávét, próbálja meg csak egy leheletnyivel. Meg fog lepődni, milyen kevés is elég! Melegítse fel a tejet, hogy ne hűtse le a kávéját.


4. HOGYAN KÉSZÍTSEK NAGY BÖGRE KÁVÉT?

Ha nagyobb bögre kávét szeretne fogyasztani, helyezzen a gépbe egyszerre két kávépárnát. (Cappuccino párnából csak egy darab tehető a gépbe.)


5. KÉSZÍTHETEK EGYSZERRE KÉT CSÉSZE KÁVÉT?

Ha két adag kávét szeretne készíteni, helyezzen két csészét a gépbe, tegyen be két normál kávépárnát, és válassza a bögre funkciót (jobb gomb).


6. MIÉRT NEM LESZ TŰZFORRÓ A KÁVÉM?

A SENSEO® a kávéfőzéshez leginkább megfelelő hőmérsékleten, 82 Celsius-fokon főzi a kávét, ezzel azt is lehetővé téve, hogy ön azonnal élvezhesse az ízét. Ha mégis túl hidegnek találja, párszor öblítse át a csészéjét vagy a bögréjét forró vízzel, így az nem fogja lehűteni a kávét. 


7. MI A KÜLÖNBSÉG AZ ÉN SENSEO® KÁVÉM ÉS EGY ESZPRESSZÓ KÖZÖTT?

A SENSEO® nem készít eszpresszót. Az eszpresszó finomra őrölt szemes kávéból készül, amit forró vízzel vagy gőzzel nagyon gyorsan átfőznek. A SENSEO® kevésbé finomra őrölt kávéból készül, és a szűrési mód is eltérő, ezért az íze inkább a filteres kávéhoz hasonlít. 


8. A SENSEO® KÁVÉPÁRNÁK MENNYI IDEIG ŐRZIK MEG A MINŐSÉGÜKET? 

A minőségmegőrzési időt a csomagoláson jelezzük. Azt tanácsoljuk, hogy a felbontás után 2-3 héttel használja fel a kávépárnákat, és légmentes dobozban tárolja őket!


9. HONNAN SZÁRMAZNAK A SENSEO® TERMÉKEKBEN LÉVŐ KÁVÉK? 

A vállalati politika miatt nem adhatjuk ki a kávék pontos  receptúráját és eredetét.


10. A SENSEO® KÁVÉ NEDVES VAGY SZÁRAZ FELDOLGOZÁSSAL KÉSZÜL? 

Kávéink többsége nedves feldolgozással készült, úgynevezett „mosott arabica”. Ezzel az eljárással távolítjuk el a burkot a kávészemekről.


11. HOGYAN ŐRZIK MEG A SENSEO® KÁVÉK A FRISSESSÉGÜKET? 

A SENSEO® kávék műanyag csomagolása egy nagyon vékony alumíniumréteggel van ellátva, ami megfelelően kizárja az oxigént. Annak érdekében, hogy a kávé minél tovább megőrizze az aromáját, az oxigén eltávolításához nitrogént használunk (megbízható körülmények között). Ez az eljárás az emberi szervezetre teljes mértékben veszélytelen, hiszen a nitrogén a belélegzett levegőnek is az egyik legfőbb összetevője. 


12. HOGYAN TÁROLJAM MEGFELELŐEN A SENSEO® KÁVÉPÁRNÁKAT? 

Azt ajánljuk, hogy a SENSEO® kávépárnákat eredeti, zárt csomagolásban tárolja hűvös helyen (de ne hűtőszekrényben). Felbontás után tartsa a párnákat a zárható csomagolásukban, vagy helyezze őket légmentesen zárható dobozba, így 2-3 hétig megőrzik aromájukat. A párnákat ne tegye hűtőszekrénybe, mert a kávé magába szívja a szagokat és a nedvességet, ami hatással lehet az ízére is. 


1. SÉRÜLT KAPSZULÁT TALÁLTAM A SENSEO® CSOMAGOMBAN 

Termékeink minden esetben ellenőrzésen esnek át, mielőtt elhagyják az üzemet. Azok a csomagok, amik nem felelnek meg a követelményeknek, nem kerülhetnek ki az üzletekbe. Sajnos az Ön által felfedezett hibát nem szűrték ki a minőség-ellenőrzés során, amiért elnézést kérünk. Szeretnénk megvizsgálni és kijavítani a problémát, ezért kérjük, eredeti csomagolásban küldje vissza a sérült terméket az alábbi címre:

H-1123 Budapest, Alkotás utca 50.


2. AZ ÁLTALAM VÁSÁROLT SENSEO® KÁVÉPÁRNÁK ELTÉRŐ MINŐSÉGŰEK, NÉHA GYENGÉBB KÁVÉÍZT TAPASZTALOK. MIÉRT? 

Az egyik lehetséges ok, hogy a kávépárnában nem egyenletesen oszlik el a kávé. Ebben az esetben a víz a legkisebb ellenállás mentén fog haladni, ami gyengébb kávéízt eredményez. Azt tanácsoljuk, hogy kicsit rázza össze a kávépárnát, helyezze a megfelelő helyre, majd enyhén nyomogassa meg a párnát, hogy egész felületében érintkezzen a kialakított felülettel. Esetleg az is előfordulhat, hogy nem szimmetrikus a kávépárna, vagy nem megfelelően lett kitöltve, bár az ilyen termékeket a gyártási folyamat során nagy valószínűséggel kiszűrjük. Kérjük, ha továbbra is tapasztalja a hibát, küldje el nekünk a kávépárnát az eredeti csomagolással együtt, hogy elvégezhessük a további vizsgálatokat:

H-1123 Budapest, Alkotás utca 50.